Installeren

Zonnepanelen installeren: optimale prestaties door de juiste montage

Bij het plaatsen van zonnepanelen komt er veel om de hoek kijken. Een juiste montage zorgt niet alleen voor een hoger rendement, maar is ook bepalend voor een veilige werking. Bezuinigen op het plaatsen van de panelen, de keuze en installatie van de omvormer en het aansluitwerk in de meterkast is dus onverstandig. Ons bedrijf zorgt voor de meestefficiënte montage van het systeem en laat de elektrische aspecten over aan onze erkende installateurs.

Een gedegen legplan

Het begint allemaal met een legplan: een voorstel waarin de ideale positie van zonnepanelen vastgelegd wordt, rekening houdend met verschillende factoren:

  • de schaduw van omliggende gebouwen of bomen
  • obstakels zoals dakkapellen of een schoorsteen
  • de hellinghoek en meest gunstige richting van de zonnepanelen
  • de grootte van het dak/meerdere daken of grootte van het veld bij veldopstelling
  • de afstand tussen paneel en nok of dakrand in verband met stormachtige weersomstandigheden
  • de belastbaarheid van het dak en de invloed van wind op minder belastbare dakdelen.
adives opmaat

Extra mogelijkheden met de optimizer

Soms kan de ligging van een dak het optimale rendement van zonnepanelen dwarsbomen. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van schaduw of wanneer er dakvlakken zijn met verschillende hellinghoeken. Het resultaat van de zwakste panelen beïnvloedt dan de opbrengst van de overige panelen negatief. Een Power Optimizer kan dit verlies opheffen, waardoor in vele gevallen de aanschaf van zonnepanelen weer aantrekkelijk wordt. Laat u adviseren over de keuze én de installatie van de juiste Optimizer. Met een juiste afweging is uw investering sneller terug verdiend.

Kies voor een gecertificeerde elektricien

De aanleg van de bekabeling is een klus apart. De kabels lopen standaard van zonnepaneel via de omvormer naar de meterkast. Het traject moet zo kort mogelijk worden aangelegd. Afhankelijk van het aantal panelen moet de juiste dikte van de bekabeling worden gekozen. Soms is de aanleg van een aparte groep door onze elektriciens in uw meterkast het verstandigst.

Ook de keuze van de omvormer is belangrijk, net als een strategische, goed geventileerde plaats waar deze het best kan hangen.

zonnepanelen
Ook geïnteresseerd?

Waarom wachten op een duurzamere toekomst? Ontdek vandaag nog de mogelijkheden voor zonne-energie in uw woning/bedrijf. Door nu een offerte aan te vragen, kunt u niet alleen een stap zetten richting een milieuvriendelijker leven, maar ook profiteren van lagere energiekosten op de lange termijn.

Offerte aanvragen Contact
  • © Ribbers Solarworks 2024
  • Alle rechten voorbehouden
  • Ontwikkeling & Design door DIMA.