Kosten

Wat kosten zonnepanelen? En wat is de terugverdientijd?

Naast het duurzaam opwekken van uw eigen energie, is de aanschaf van zonnepanelen zeker ook interessant omdat u deze in relatief korte tijd terug kunt verdienen. Over het algemeen is de stelregel dat u de investering in uw zonnepanelen in 7 jaar terug verdient. Bij Ribbers Solar Works is korter! Na deze terugverdientijd is de stroom die u opwekt voor eigen gebruik geheel gratis. Ervan uitgaande dat uw zonnepanelen zeker 25 jaar meegaan, betekent dit dat u 18 jaar voorziet in uw eigen stroomverbruik zonder dat u daar een cent voor hoeft te betalen!

Wat bepaalt de aanschafprijs van een zonnepanelen installatie

Om te bepalen wat zonnepanelen kosten, moet u weten hoeveel kWh uw huishouden jaarlijks verbruikt. Het totaal aantal kWh wordt omgerekend naar wattpiek (Wp). Een kWh staat gelijk aan gemiddeld 0,85 kWh. Op onze pagina ‘opbrengsten zonnepanelen' leest u hier meer over. Aan de hand van het totaal aantal Wp wordt bepaald hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.
Naast de zonnepanelen heeft u een omvormer nodig. Deze maakt de opgewekte stroom geschikt voor gebruik.
Tot slot zijn er de kosten voor montage van de installatie. Hierbij moet u niet alleen denken aan de plaatsing van de panelen op bijvoorbeeld een dak, maar ook aan het aanleggen en aansluiten van bekabeling en bijvoorbeeld de montage van de omvormer.

adives opmaat

Het juiste moment om zonnepanelen aan te schaffen is nu

Heeft het zin om te wachten met de aanschaf van zonnepanelen tot ze nog goedkoper worden? Nee, dit is niet verstandig. Uw geld op de bank levert nauwelijks rente op en de energieprijzen zullen blijven stijgen. Nu overstappen naar het opwekken van uw eigen energie is een zeer rendabele investering die u snel terug verdient.
Momenteel betaald u geen belasting op de aanschaf van uw zonnepanelen! 

Profiteer nú nog van de salderingsregeling!

Als particulier kunt u de door u opgewekte energie onbeperkt salderen. Dat houdt in u energie terug kunt leveren aan het net en weer 1-op-1 afnemen als u de energie nodig heeft. Destijds is de salderingsregeling ontstaan om de aanschaf van zonnepanelen aan te moedigen, maar nu is gebleken dat het de overheid miljarden aan belastinggeld kost, ligt deze onder vuur.

De overheid is van plan om de salderingsregeling vanaf 2025 langzaam af te bouwen. Al moeten de tweede en eerste kamer het wetsvoorstel nog wel goedkeuren.     U betaalt geen elektriciteitsprijs en energiebelasting over de zelf opgewekte elektriciteit die opgeslagen of verbruikt wordt. Het wordt dus voordelier om de energie of gelijk te gebruiken of op te slaan. De salderingsregeling geldt namelijk alleen voor elektriciteit die u aan het net terug levert.

Wilt u zonnepanelen tijdens de huidige kabinetsperiode laten installeren of heeft u al panelen? Dan blijft de verwachte terugverdientijd gelijk aan de huidige terugverdientijd.

zonnepanelen

Kosten zonnepanelen: Een offerte zonder verrassingen

Meerdere leveranciers geven een prijs van kosten zonnepanelen per m2. Ribbers Solar Works kijkt verder dan dat. Wij komen ter plaatse uw situatie bekijken, zodat we inzicht krijgen in de mogelijkheden. Een uitgekiend legplan zorgt voor optimaal rendement. Uiteraard bespreken wij met u de verschillende soorten panelen en omvormers en houden wij rekening met uw eisen en wensen. Na deze inventarisatie maken wij een scherpe offerte, waarbij u een helder overzicht krijgt van de kosten. En wat ook belangrijk is: wij berekenen u geen extra kosten achteraf. Maak gerust vrijblijvend een afspraak met ons!

Ook geïnteresseerd?

Waarom wachten op een duurzamere toekomst? Ontdek vandaag nog de mogelijkheden voor zonne-energie in uw woning/bedrijf. Door nu een offerte aan te vragen, kunt u niet alleen een stap zetten richting een milieuvriendelijker leven, maar ook profiteren van lagere energiekosten op de lange termijn.

Offerte aanvragen Contact
  • © Ribbers Solarworks 2024
  • Alle rechten voorbehouden
  • Ontwikkeling & Design door DIMA.