Opbrengsten

Opbrengst zonnepanelen: wat kunt u verwachten?

Er zijn verschillende redenen om voor zonnepanelen te kiezen. Sommige mensen vinden duurzaamheid en het zelfvoorzienend zijn in het opwekken van energie een belangrijk aspect. Anderen vinden de besparing op de energiekosten belangrijk. Je huis voorzien van zonnepanelen blijft hoe dan ook een aantrekkelijke investering.

Heeft u besloten om zonnepanelen te laten installeren, dan wilt u natuurlijk weten wat dit voor u financieel onder de streep gaat opleveren. Met andere woorden: wat levert een zonnepaneel u op.

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen en het vermogen is variabel. Maar gemiddeld kunt u uitgaan van een standaard vermogen van 415 Wp of meer. Bij een gemiddeld verbruik van 3.800 kWh heeft u dus 9 zonnepanelen nodig.

De gemiddelde afmeting van een zonnepaneel is 1,10 meter bij 1,76 meter. U heeft dus een behoorlijke oppervlakte op uw dak nodig. Voor een maximale opbrengst is er een legplan nodig die rekening houdt met verschillende factoren. U kunt hierover meer lezen op onze pagina over zonnepanelen installeren.

adives opmaat

Het vermogen van uw zonnepanelen bepalen

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in wattpiek (Wp). In de meest ideale situatie staat 100 Wp gelijk aan 100 kWh. Deze perfecte omstandigheden komen echter alleen in pieken voor. Daarom wordt er een gemiddelde correctiewaarde toegepast van 0,85: 100 Wp x 0,85 = 85 kWh.

Het gemiddelde verbruik van een gezin ligt rond de 3.500 kWh per jaar. Stel dat u, rekening houdend met de aanpassingen op uw verbruik zoals hierboven beschreven, uw verbruik heeft vastgesteld op 3.200 kWh, dan dient het vermogen van uw zonnepanelen 3800 Wp te bedragen.

Berekening van het benodigde aantal kilowattuur (kwh)

Om te berekenen hoeveel kWh u met de zonnepanelen wilt opwekken, is het belangrijk te weten wat uw huidige verbruik is. U kunt dit terugvinden op uw jaarlijkse energienota. De door u opgewekte energie wordt jaarlijks verrekend met de verbruikte energie van uw energieleverancier. De vergoeding voor te veel opgewekte energie is niet interessant, omdat de terugleververgoeding aanzienlijk lager is dan de geleverde energie. Wilt u hier mee over weten, dan is dit artikel van de Consumentenbond waarschijnlijk interessant voor u.

Nu u weet hoeveel kWh u jaarlijks nodig heeft, kan het aantal zonnepanelen berekend worden.

zonnepanelen

Wij rekenen het vrijblijvend haarfijn voor u uit

Het totaal van uw investering wordt bepaald door de keuze van het type zonnepaneel, de omvormer, een eventuele optimizer en de installatie van het systeem op uw dak. Wij geven u geen prijs per m2, maar brengen vrijblijvend én gratis een offerte uit die is gebaseerd op uw unieke situatie. Daarbij zijn wij helder over de te verwachten besparing en de terugverdientijd.

Zonnepanelen hebben gemiddeld genomen een vermogensgarantie van 90% na 12 jaar en een vermogensgarantie van 84% na 25 jaar. Met deze garantie weet u dus dat de zonnepanelen voor tenminste 25 jaar minimaal 80% van hun maximale vermogen zullen halen. Bij Ribbers Solar Works is de terugverdientijd rond de 5 jaar.

Ook geïnteresseerd?

Waarom wachten op een duurzamere toekomst? Ontdek vandaag nog de mogelijkheden voor zonne-energie in uw woning/bedrijf. Door nu een offerte aan te vragen, kunt u niet alleen een stap zetten richting een milieuvriendelijker leven, maar ook profiteren van lagere energiekosten op de lange termijn.

Offerte aanvragen Contact
  • © Ribbers Solarworks 2024
  • Alle rechten voorbehouden
  • Ontwikkeling & Design door DIMA.